Danas, 25. listopada 2024. srednjoškolci iz MSŠ Stjepana Radića proveli su jedan dan na radnim mjestima u općini Usora u sklopu projekta "Socijalni dan", kojeg Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini već duži niz godina implementira kao vid praktičnog iskustva za veliki broj srednjoškolaca u preko 35 lokalnih zajednica u BiH.

Ovom prilikom 9 učenika i učenica zamijenilo je školske klupe radnim mjestima u Općini te su se upoznali s osnovnim radnim procesima u općinskoj administraciji te  imali mogućnost da na jedan dan iskuse kako izgleda obavljanje različitih poslova iz djelokruga organa lokalne uprave. Učenicima se na ovaj način pruža prilika da teorijsko znanje primjene u praksi, ali i mogućnost da odlaskom na radno mjesto donesu odluku o njihovom budućem zanimanju.

Općina Usora se učešćem u projektu obavezala uplatiti dnevnicu za sve učesnike Socijalnog dana koji su volontirali u općini Usora a sva prikupljena sredstva biti će preusmjerena u Fond Socijalnog dana iz kojeg će biti podržani srednjoškolski projekti širom države.