Danas, 20.9.2024. godine – Općinski načelnik, Zvonimir Anđelić u prisustvu koordinatora projekta Goranom Tadić izvršio je obilazak gradilišta, te izvršio uvid u tijek radova.

Radovi su započeti planiranom dinamikom, a odnose se na asfaltiranje dionice puta “Švabulje” u MZ Alibegovci“ u duljini 493,74 m, te širini kolovoznog traka 3m i asfaltiranje dionice puta “Gavrići” u MZ Alibegovci i MZ Sivša“ u duljini dionice 565,98 m i širini kolovoznog traka 3m. Vrijednost radova iznosi 184.989,27 KM s uključenim PDV-om.

Također, pored navedenih prometnica u pripremi su postupci Javnih nabava za asfaltiranje 11 novih prometnica, a odnose se na: “Paukovići”, “Kapela-Kesedžić”, “Dadići”, “Put sportske udruge Bratići”, “Lokalni put u Općini Usora, Tešanjka”, “Miškovići”, “Matijevići”, “Put Penave-Čaglji”, “Put Vidići”, “Sokak Penave” i “Put kroz polje”.

Za prometnice koje smo naveli imaju potrebne projekte i građevinske dozvole, te ostalu  prateću dokumentaciju, a sredstva za iste su osigurana od strane Općine Usora, te od Ministarstva gospodarstva ZDŽ, Ministarstva financija FBiH, Ministarstva prometa i komunikacije FBiH i Ministarstva prostornog uređenja FBiH.

Možemo napomenuti da imamo još deset projekata sa svom potrebnom dokumentacijom koji su također kandidirani prema višim razinama vlasti, za koje sigurno očekujemo dio podrške, preostali projekti je planirano realizirati u sljedećoj godini.