Dana, 19.7.2024. godine u uredu Općinskog  načelnika potpisan je ugovor s najpovoljnijim ponuditeljem “INTER“ d.o.o. Tešanj,  o izvođenju radova na Projektu: „Izgradnja dječjeg vrtića, faza IV“, kao i ugovor o pružanju usluga stručno-tehničkog nadzora nad istim.

U ime Općine Usora ugovor su potpisali općinski načelnik Zvonimir Anđelić, a u ime izvođača radova direktor Dino Ahmić sa voditeljem gradilišta Bedak Esadom.

Ugovor o nadzoru nad radovima potpisao je Vedad Bostandžić, ovlašteni predstavnik poduzeća „Radis“ d.o.o., Istočno Sarajevo.

Za koordinatore ovog projekta imenovani su Martin Grujo i Edita Vuković Antolović.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 521.251,20 KM s uključenim PDV-om, a rok za izvršenje radova je 90 dana, od dana uvođenja u posao od strane Nadzora.

Potpisani Ugovor je jedan od najvažnijih kapitalnih projekata općine Usora. Također, aplicirana je i naredna faza izvođenja radova na objektu vrtića, čija realizacija će također biti u većoj vrijednosti.

Kada se završi, vrtić će biti jedan od najmodernijih i najvećih na našem prostoru, na razini modernih vrtića europske unije, a naša dječica će imati odlične uvjete za boravak koji će pozitivno utjecati na njihov rast i razvoj.

Osim navedenoga osnovni cilj projekta je stvaranje mogućnosti upisa sve djece predškolske dobi u dječji vrtić, s obzirom na duge liste čekanja koje trenutno imamo. Olakšanje će osjetiti svi roditelji koji svakodnevno putuju i rade, te nemaju mogućnost čuvanja djece.