Dana, 26. lipnja 2024. godine, u uredu Općinskog Načelnika upriličeno je potpisivanje Ugovora za kapitalne transfere, neprofitne organizacije, ustanove, vjerske zajednice i institucije (MZ), a pravo po navedenom Javnom pozivu ostvarili su:

  • Nogometni klub Proleter u ukupnom iznosu od 8.666,00 KM za projekt: "Zamjena dotrajale drvene stolarije (prozori) na zgradi kluba na stadionu u Makljenovcu", 
  • Lovačko društvo "Fazan" u ukupnom iznosu od 15.000,00 KM za projekt: "Sanacija Lovačkog doma",
  • Mjesna zajednica Žabljak, u ukupnom iznosu od  16.848,00 KM za projekt: "Geodetsko snimanje položenih trasa vodovoda kroz naseljeno mjesto Žabljak i izrada elaborata izvedenog stanja položenih cijevi".
Ispred Općine Usora Ugovor je potpisao načelnik Zvonimir Anđelić, a ispred NK Proleter, ovlašteni predstavnik Mario Pranjić, ispred Lovačkog društva "Fazan", predsjednik Franjo Topalović, te ispred Mjesne zajednice Žabljak, predsjednica Nevenka Glamatović. 

Prilikom potpisa Ugovora, korisnici su izrazili zahvalnost za podršku i spomenuli važnost navedenih kapitalnih investicija. Načelnik je čestitao na ostvarenim rezultatima prilikom prijave na Javni poziv, te poželio uspješan rad i realizaciju istih. 

Također, spomenuo je i potpis Ugovora za korisnike koji su ostvarili pravo po Ponovljenom javnom pozivu za kapitalne transfere, neprofitne organizacije, ustanove, vjerske zajednice i institucije (MZ), koji će se održati u skorije vrijeme.