Dana, 25.6.2024. godine temeljem ranije provedene procedure u prostorijama Općine Usora potpisan je Okvirni sporazum o nabavi i sukcesivnom pružanju usluga Nadzora nad građevinskim radovima na području Općine Usora. Sporazum, čija okvirna vrijednost iznosi 9.360,00 KM s uključenim PDV-om , potpisali su Općinski načelnik Zvonimir Anđelić i ovlašteni predstavnik Nemanja Buha, kao predstavnik izabranog najpovoljnijeg ponuditelja "Radis" d.o.o. Istočno Sarajevo. 

Sporazum je zaključen na razdbolje od godinu dana, a odnosi se na pružanje usluga stručno-tehničkog nadzora nad svim ugovorima o izvođenju radova koji će se zaključivati u tom razdbolju na prostoru Općine Usora.

Također, potpisan je Ugovor o izvođenju radova za projekt: "Renoviranje sportske dvorane Sivša", u ukupnom iznosu od 64.919,79 KM s uključenim PDV-om, s najpovoljnijim ponuditeljem "ĆOSIĆPROMEX" d.o.o. Žabljak, a potpisali su Općinski načelnik Zvonimir Anđelić i ovlašteni predstavnik Igor Dadić.

Usluge stručno-tehničkog nadzora nad izvođenjem radova na projektu pružati će "Radis" d.o.o. Istočno Sarajevo, o čemu je ovom prigodom zaključen Ugovor. Ugovor je potpisao ovlašteni predstavnik Nemanja Buha, a vrijednost usluga nadzora je 266,41 KM s PDV-om.

Koordinator na navedenom projektu je Ivana Avgustinović.