Vijesti

ministri jelic_brkic1Usora, 27.04.2017. – U radnom posjetu Općini Usora bili su županijski ministri Zlatko Jelić, ministar u Ministarstvu za gospodarstvo i Fahrudin Brkić, ministar u Ministarstvu za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline. Ministre je primio Općinski načelnik Zvonimir Anđelić sa suradnicima: Anto Bonić, pomoćnik načelnika za gospodarstvo i financije i Dario Katić, pomoćnik načelnika za geodetske poslove, katastar nekretnina, imovinsko-pravne poslove i urbanizam.

 

IMG 1345U općini Usora je u razdoblju od 24. do 28. travnja boravio je Mašinski tim za uklanjanje ruševina FUCZ – Plant tim gdje je izvršio uklanjanje nekoliko privatnih objekata / ruševina zaostalih u ratu, kao i starih dotrajalih zidova u dvorištu osnovne škole u Alibegovcima. Uglavnom se radilo o objektima koji se nalaze na nepristupačnim terenima što je dosta usporavalo rad. Općina Usora se ovim putem zahvaljuje, Federalnoj i Kantonalnoj upravi civilne zaštite, kao Plant timu na urađenim poslovima.

 

ugovor-poligonUsora, 26.04.2017. - U uredu Općinskog načelnika Zvonimira Anđelić potpisan je ugovor o izvođenju radova na asfaltiranju poligona malih sportova u MZ Jeleči-Filovići. Tripartitni ugovor potpisali su ispred naručitelja: Općine Usora, Općinski načelnik Zvonimir Anđelić i Mjesne zajednice Jeleči-Filipovići Jozo Filipović, predsjedik Vijeća MZ, te ispred izvođača radova predstavnik Dobojputeva d.d. Doboj Jug, Zdravko Barišić, ing. građ.

 

123-cropBudući da je Ugovor za zimsko održavanje cesta na području općine Usora istekao 15. ožujka, Općina Usora je zbog snijega i niskih temperatura, dogovorila sa firmom 'DIV Jeleč' d.o.o. Makljenovac interventno postupanje – uklanjanje grana drveća na dionicama cesta gdje je vlažni snijeg polomio i savio grane drveća na prometnicu, tako da se i dalje prati stanje na prometnicama i postupa prema potrebi. Dogovoreno je i praćenje stanja i intervencija ove firme u cilju sprečavanja nastanka poledice, a vozači se pozivaju na oprez, posebice oni koji su na svojim vozilima zimske gume zamijenili ljetnim gumama.

 

1 2Dana, 18.04.2017. godine Načelnik općine Usora, Zvonimir Anđelić, dipl.ing.građ., izvršio je obilazak radova na klizištu u „Prakljačićima“, Mjesna zajednica Alibegovci. Predstavnik Izvođača radova, Josip Penava i predstavnik nadzornog organa Igor Dadić upoznali su Načelnika o statusu završnih radova na predmetnom klizištu. U tijeku je postavljanje zaštitne ograde i priprema podloge za asvaltiranje, čime bi konačno bili završeni svi radovi na predmetnom klizištu a predmetna prometnica puštena u promet.

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>
Page 1 of 70