biro ivan_katicUsora, 25.04.2017. - Voditelj Biroa rada Usora Ivan Katić posjetio je danas Općinskog načelnika Zvonimira Anđelić. Tema radnog sastanka je bilo upoznavanje načelnika Anđelića sa stanjem nezaposlenosti, kvalifikacijskom, obrazovnom i dobnom strukturom tražitelja posla prijavljenih na evidenciju nezaposlenih pri Birou rada Usora.

Ocijenjeno je da se u granicama mogućnosti lokalne zajednice i uz potporu viših razina vlasti moraju učiniti dodatni i usklađeni napori kako bi se poboljšalo poslovno okruženje koje bi kao takvo generiralo još više radnih mjesta, što je preduvjet ostanku mladih na području općine Usora.

Te mjere će osim usklađivanja upisne politike potrebama poslovnoga sektora u Mješovitoj srednjoj školi “Stjepana Radića” u Žabljaku, sa čime je se već započelo, uključivati i obuku i prekvalifikaciju postojećih kadrova na Birou rada potrebama poslodavca koji već gradi veći proizvodni objekt u općini Usora, kao i postojećim, te novim poslovnim subjektima koji se mogu očekivati u budućem razdoblju.
Share |