Sastanak sa poduzetnicima općine Usora
PDF Print E-mail

img 0515Usora, 23.02.2017. – Općinski načelnik Zvonimir Anđelić, sa pomoćnikom načelnika za gospodarstvo i financije Antom Bonić, održao je sastanak sa poduzetnicima općine Usora i predstavnicom Udruge poslodavaca Usora. Sastanku je nazočilo 25 usorskih poduzetnika i tajnica Udruge poslodavaca Usora. Tema sastanka bila je uzajmno informiranje o aktivnostima koje provodi i koje planira provoditi općinska uprava u narednom razdoblju, kao i očekivana intenzivnija suradnja sa poslovnim sektorom općine Usora, kako bi se u sinergijskom odnosu i zajedništvu poduzimale sve one aktivnosti koje trebaju osigurati brži razvoj ove lokalne zajednice, uz stvaranje boljeg poslovnog okruženja. U svim infrastrukturnim radovima koji će uslijediti svoju poslovnu priliku treba vidjeti i građevinski sektor u Usori, kao i uslužni sektor u vidu plasmana građevinskog materijala.

    

Tema je bilo i unapređenje javno-privatnog dijaloga, stavljanjem u funkciju Savjeta za lokalni ekonomski razvoj (SLER), za koji je već donesena potrebna odluka Općinskog vijeća Usora, tako da je dogovorena dostava svih akata koji uređuju ovu oblast poslovnim subjektima i Udruzi poslodavaca, radi davanja prijedloga za unapređenje tog formata suradnje.

Također, tema razgovora je bilo i funkcioniranje Udruge poslodavaca Usora, kao potrebnog i nezamjenjivog oblika suradnje i konzultacije općinske uprave sa poslovnom zajednicom o svim bitnim pitanjima razvoja kako poslovnog sektora, tako i lokalne zajednice u cjelini. Načelnik je u nekoliko osvrta naglasio da je gospodarstvo nositelj razvoja Općine, sa kojim želi što intenzivniju suradnju u obostranom interesu. Za održavanje skupštine ove Udruge načelnik je predložio da se ista održi u općinskoj dvorani, ukazujući time i na značaj ove Udruge za općinu Usora.

img 0511 img 0512 img 0514 img 0517 

Načelnik je istaknuo da su po prvi puta u oćinskom proračunu uvrštena sredstva za poticaj poduzetništvu mladih i žena, a nacrt Programa će se dostaviti na konzultaciju poduzetnicima, radi kvalitetnijeg definiranja kriterija za poticanje novog poduzetništva, jer poduzetnici su ti koji veoma dobro znaju što je ono što treba pomoći u fazi osnivanja, kao novog poslovnog subjekta. Naglašena je i mogućnost održavanja prezentacije poticaja Ministarstva za gospodarstvo ZDŽ i Službe za zapošljavanje, kako bi poduzetnici što uspješnije aplicirali na ova sredstva za zapošljavanje.

Pripremne aktivnosti za osnivanje 'JU Dječji vrtić' u Usori, koje su u tijeku, potreba je kao društvena nadogradnja i biti će od pomoći poslovnom sektoru, posebice zapošljavanju majki sa malom djecom, što je također ocijenjeno kao značajan iskorak. U okolnostima ograničenih financijskih sredstava pohvalna je inicijativa društva IMACO d.o.o. Usora, koje je ponudilo sufinanciranje vrtića u prvim godinama rada.

    

     

Share |