mozaikOpćina Usora i Fondacija Mozaik pozivaju mlade starosne dobi od 17 – 35 godina za učešće u M-zoni društvenog poduzetništva koji se pokreće na području opcine Usora. Tražimo mlade osobe koje su:

Ømotivisane da se neformalno obrazuju - iskoristi priliku da uđeš u program koji će ovo osigurati;

Øspremne da aktivno rade sa vršnjacima iz svog okruženja i šire - ne budi posmatrač promjena u svojoj zajednici, već njihov pokretač;

Øpoduzetne jer se u M-zoni pošten i vrijedan rad nagrađuje – iskoristi priliku da pokreneš društveni biznis. 

    

Uloga članova odbora Omladinske banke je podrška u realizaciji programa na području općine Usora. Ako si zainteresovan/a preuzmi formular za prijavu i pošalji na na email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , najkasnije do 07.01. 2017. godine.

    

O M-zoni društvenog poduzetništva

M-zona društvenog poduzetništva je desetogodišnja strategija Fondacije Mozaik kreirana radi razvoja Dobre ekonomije što znači u konačnici bolje BiH. Strategija se sastoji od eksluzivnog programa Omladinske banke koji omogućava mladima da razvijaju društvene inovacije kako bi riješili probleme u svom okruženju. Inkubator za društvene biznise predstavlja nastavak putovanja kroz M-zonu za mlade osobe koje pokažu vrijednosti i znanja kako bi pokrenuli društvene biznise. Više o M-zoni i rezultatima možete pogledati OVDJE.

     

Share |