Sporazum pet općina
PDF Print E-mail
sporazum nacelnici_2Načelnici općina Doboj - Obren Petrović, Doboj Jug - Džavid Aličić, Doboj Istok - Mehmed Mehinović, Usora - Anto sporazum nacelnici_1Čičak i Tešanj - Fuad Šišić potpisali su danas Sporazum o međusobnoj suradnji.

 

Radi se o uspostavljanju suradnje na različitim područjima i projektima koji će uslijediti. Čvrsta okosnica međusobne suradnje ovih pet općina proističe iz svakodnevnih veza ovih lokalnih zajednica. Načelnici su se obavezali da će promovirati dijalog, razmjenjivati iskustva i zajednički djelovati u cilju ubrzanog napretka u svim oblastima života u skladu sa zakonskim nadležnostima, uključujući prije svega oblast infrastrukture,sporta i kulture. Temeljni principi su duh Evropske bliskosti i Evropsko jedinstvo usmjereno ka zajedničkoj budućnosti, stoji u sporazumu. Uz principe prijateljstva, naglašeno je pitanje poštivanja povjerenja, solidarnosti i prihvatanje različitosti. Građanima se ovim sporazumom garantira mogućnost učešća u razmjenama i drugim vidovima suradnje,kojom prilikom se na prvo mjesto stavljaju univerzalne vrijednosti slobode,demoikracije i vladavine prava. U cilju prosperiteta, mira i napretka ovih lokalnih zajednica pet načelnika se obvezalo koristiti sva raspoloživa sredstva kako bi se ovaj sporazum što kvalitetnije sprovodio kroz život na principima Europske povelje i Europskog jedinstva. Inače, pet općina ove subregije svakodnevno jačaju međusobne odnose i surađuju u mnogim sferama života. Sporazum potpisan u Tešnju je samo verifikacija toga i nagovještaj još bolje suradnje.
 
Ovaj Sporazum je okvir za projekte koje će zajednički realizirati ovih pet općina, za početak po pitanjima vodosnabdjevanja i toplifikacije.
 
Sporazum će biti dostavljen i svim javnim ustanovama i poduzećima sa područja ovih općina kako bi se uspostavila suaradnja u svim područjima i na različitim nivoima. Naredni sastanak zakazan je za 27. kolovoza u Općini Usora.

 

Sporazum pogledajte na:

Zapisik sa sastanka pogledajte na:

Share |