Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda
PDF Print E-mail

uredjaj preciscavanjeSastanak predstavnika tri susjedne općine: Doboj-jug, Tešanj i Usora sa predstavnikom Fonda za zaštitu okoliša FBiH održan je 26.06.2012. godine u prostorijama općine Doboj Jug.

Tema sastanka bile su aktivnosti na projektiranju, odnosno definiranju projektnog zadatka za izradu Studije izvodljivosti za izgradnju zajedničkog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda za područje tri susjedne općine: Tešanj, Doboj Jug i Usora.

Ispred općine Usora sastanku je prisustvovao Anto Bonić, pomoćnik općinskog načelnika za gospodarstvo i financije, Tešnja - Ismar Alagić, savjetnik općinskog načelnika za pristup EU fondovima i općinski koordinator projekta Prikupljanje, odvodnja i prečišćavanje otpadnih voda na području općine Tešanj, domaćina sastanka Doboj Juga - Džavid Aličić, općinski načelnik, Mustafa kovačević, pomoćnik načelnika za privredu i financije i Umihana Krličević iz Općinskog razvojnog tima, te Almir Kočo, zamjenik direktora Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH.

Učesnici sastanka su razmatrali nacrt verziju Projektnog zadatka za izradu Studije izvodljivosti izgradnje centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda na područje tri općine: Tešanj, Doboj Jug i Usora. Dogovoreno je da se u narednih nekoliko dana dostave u pismenoj formi komentari na predloženi dokument, kako bi se isti kompletirao i pristupilo se pripremi aplikacije za financiranje izrade navedene Studije izvodljivosti. Ovim činom navedene tri općine su pokazale visoku svijest o potrebu zaštite sliva rijeke Usore i vodoizvorišta na navedenom prostoru. Formiran je koordinacioni tim navedene tri općine u sastavu Doc.dr.Ismar Alagić, mr.Umihana Krličević Omerović i Anto Bonić, koji treba voditi sve dalje aktivnosti na realizaciji navedenog projekta.

Share |