Dan općine Usora 15. svibanj obilježen je prigodnim sadržajima koji su utvrđeni Programom obilježavanja Dana općine Usora. Donosimo pregled manifestacija i događaja kojima je obilježen ovogodišnji Dan općie Usora.

KARATE KUP USORA 2012. - "KARATE SPORT PRIJATELJSTVA"

Karate klub "Usora" tjedan dana uoči odžavanja karate kupa u Usori sudjelovalo je na Europskom kupu u Austriji, koji se održavao u dane 04. i 05. svibnja u gradu Mitersil na kojemu su sudjelovali karatisti iz 17 europskih zemalja i 750 učesnika. karate klub "Usora" predvodila je trenerica Ivana Ćosić sa tri takmičarke:  Elizabeta Zovko, Ivona Šimunović i Žaklina Matić. Elizabeta Zovko osvojila je brončanu medalju, u konkurenciji juniorki-KATE, dok su Ivona Šimunović i Žaklina Matić uspjele proći prvi krug, ali su ispale u drugome krugu.  Prema izjavi trenerice Ivane Ćosić, koja je izrazila zadovoljstvo i navela da su naše djevojke imale dobar nastup, ali je nedostajalo malo više sportske sreće zajoš koju medalju sa ovog Europskog kupa. I ovaj sportski događaj, zgog nastupa naših karatistica, iako održan u Austriji, lijepo je se uklopio u obilježavanje Dana općine Usora

3. Karate kup Usora 2012.Karate kup Usora 2012, treći po redu, održan je ponovo u okviru obilježavanja Dana općine Usora pod sloganom "KARATE SPORT PRIJATELJSTVA", u Sportska dvorana OŠ «Ivana fra Frane Jukića» Sivša, u nedjelju 13.svibnja o.g. u organizaciji Karate kluba "Usora". Nastupilo je 19 ekipa i 210 natjecatelja, a turnir je imao i međunarodni karakter jer su nastupile i ekipe iz Srbije. Turnir je otvorio Općinski načelnik Anto Čičak.


Donosimo ukupne rezultate (osvojena mjesta) po ekipama:

 1. Karate klub "Usora" sa osvojene 53 medalje, od toga 19-zlatnih, 17-srebrenih i 17-brončanih medalja;
 2. Karate klub "1.Mart" Srebrenik sa osvojene 32 medalje, od toga 15-zlatnih, 10-srebrenih i 7-brončanih medalja;
 3. Karate klub "Sloga - Hemofarm" Doboj sa osvojene 26 medalje, od toga 7-zlatnih, 9-srebrenih i 10-brončanih medalja;
 4. Karate klub "Polet" Bosanski Brod sa osvojenih 26 medalja;
 5. Karate klub "Samuraj" Brčko sa osvojenih 9 medalja;
 6. Karate klub "Ipon" Prnjavor sa osvojenih 8 medalja; 
 7. Karate klub "HA-SE" Zenica sa osvojenih 7 medalja;
 8. Karate klub "Doboj Jug" sa osvojenih 6 medalja;
 9. Karate klub "Orhideja" Novi Travnik sa osvojenih 5 medalja;
 10. Karate klub "Futura" Bugojno sa osvojene 4 medalja;
 11. Karate klub "Vila" Doboj sa osvojene 4 medalja;
 12. Karate klub "Lokomotiva" Brčko sa osvojene 4 medalja;
 13. Karate klub
 14. Karate klub
 15. Karate klub
 16. Karate klub
 17. Karate klub
 18. Karate klub
 19. Karate klub
 
Karate klubu "Usora" i svim gore navedenim sudionicima izražavamo zahvalnost što su jednim tako lijepim sportskim događajem uljepšali i uveličali Dan općine Usora.

Fotogaleriju sa 3. Karate kupa Usora 2012. možete pogledati na našoj Facebook stranici OVDJE.

 

MISA ZA POGINULE BRANITELJE

Misa za poginule braniteljeU župnoj Crkvi sv. Ante Padovanskog u Sivši održana je sv. Misa za poginule branitelje Usore u prethodnom domovinskom ratu, koju je prdvodio župnik fra Petar Andrijanić uz sudjelovanje vlč. Bono Tomić, župnik Župe Žabljak i fra. Mario Jurković.

Na misnom slavlju u počast i zahvalnost poginulim braniteljima Usore sudjelovali su roditelji i članovi obitelji poginulih branitelja, predstavnici udruga iz domovinskog rata, predstavnici općinske uprave na čelu sa Općinskim načelnikom Antom Čičak, vijećnicima u Općinskom vijeću Usora, na čelu sa Perom Lujić, predsjedateljem OV Usora, te mnogi vjernici.

Na kraju nadahnute propovijedi župnik fra Petar Andrijanić, naglasio je:

"... Spomen na poginule branitelje i žrtve rata jest znak našeg poštovanja, naše vjere u uskrsnuće, znak zahvalnosti, ali i obveza da se odužimo njima zauzimajući se za život i štiteći život. 0 njihovu herojstvu treba pričati mladim naraštajima! Koliko oni budu živjeli u našoj individualnoj i kolektivnoj svijesti, toliko će u našim srcirna biti više ljubavi, požrtvovnosti i odgovomosti, a manje egoizma, nemamosti, nerada i bezakonja. Budemo li se nadahnjivali vrijednostima i idealima nasih branitelja, ne trebamo biti zabrinuti za budućnost ni svoju osobnu, ni zajedničku, u našoj lijepoj Usori. Neka im Gospodin udijeli radost vječnoga života i pokoj vječni. Amen."

Cjelovit tekst propovijedi fra Petra Andrijanić možete pročitati OVDJE


Polaganje vijenaca na Središnjem spomen obilježju


Nakon sv. Mise na Središnjem spomen obilježju poginulim braniteljima 110. Brigade HVO Usora položeni su vijenci, zapaljene svijeće i izrečena molitva Gospodinu da udijeli radost vječnoga života i pokoj vječni našim poginulim braniteljima.


Vijence na Spomen obilježju položili su:

 • Predstavnici općine Usora
 • Predstavnici Udruge Hvidra Usora
 • Predstavnici Udruge obitelji poginulih, nestalih i umrlih branitelja općine Usora i 
 • Predstavnice KUD-a "Izvor" Žabljak.

Fotogaleriju sa održane sv. Mise i polaganja vijenaca na Središnjem spomen obilježju možete pogledati na našoj Facebook stranici OVDJE.


SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA USORA

Svečana sjednica Općinskog vijeća Usora 15.05.2012.Kao središnji i završni događaj u okviru obilježavanja 15. svibnja - Dana općine Usora održana je u Sportska dvorani OŠ «Ivana fra Frane Jukića» Sivša Svečana sjednica Općinskog vijeća Usora. Sjednici su nazočili vijećnici u Općinskom vijeću Usora, Općinski načelnik Anto Čičak sa službenicima i namještenicima Općine, predstavnici usorskih udruga iz domovinskog rata, gospodarstvenici, građani i učenici.

Od zvanica na svečanom Danu općine Usore nazočili su: gospođa Marijana Mikulić, ministar savjetnik pri Veleposlanstvu Republike Hrvatske u BiH, inače potvrđeni prijatelj Usore, gosp. Džavid Aličić, načelnik općine Doboj Jug i gosp. Martin Andačić - savjetnik za pitanja izbjegličke i povratničke populacije u svojstvu izaslanika Predsjednika Federacije BiH Živka Budimira.

Poseban ugođaj, ali i izvrsne delicije i slastice priredile su udruge žena iz Regionalne mreže udruženja / udruga žena i to njih ukupno 8 udruga: 

 1. Udruga žena "SUNCE" Usora,
 2. Udruženje žena "DUGA" Karaševo - Tešanj,
 3. Udruženje žena "DOBOJ ISTOK" Doboj Istok,
 4. Udruženje žena "21. VIJEK" Doboj Jug,
 5. Udruženje žena "SRCE" Gornji Pridjel - Doboj,
 6. Udruženje žena "PLODOVI ZEMLJE" Lukavica - Gračanica,
 7. "JELAŠANKE" Jelah - Tešanj  i
 8. Etno udruga "VRIJEDNE RUKE" Vinkovci - RH.
 
 
Za izniman doprinos, općina Usora je, kao izraz svoje zahvalnosti, gore navedenim udrugama / udruženjima uručila Zahvalnice
 

Sjednicom je predsjedavao Pero Lujić, predsjedatelj Općinskog vijeća Usora.  U nastavku donosimo audio zapis tijeka svečane sjednice, koji možete poslušati na niže naznačenim linkovima/poveznicama.


perolujic3Otvaranje Svečane sjednice Općinskog vijeća, pozdravne riječi, himne, minuta šutnje za poginule branitelje  (audio mp3) 

 

 

 


perolujic1Prigodno obraćanje - PERO LUJIĆ, predsjedatelj Općinskog vijeća Usora (audio)

antocicak1

Ekspoze / pozdravi govor Općinskog načelnika - ANTO ČIČAK (audio) 

 

Ekspoze / pozdravi govor Općinskog načelnika - ANTO ČIČAK (.pdf)martinandacic1

Prigodno obraćanje MARTIN ANDAČIĆ, savjetnik  Predsjednika Federacije BiH Živka Budimira (audio) 

dijanakomuskic1

 Brzojavi zvaničnika - DIJANA KATIĆ, tajnica OV Usora (audio)

 

 

 

 

Općinska priznanja, magrade, zahvalnice i obraćanja - čita Dijana Katić i Pero Lujić, uz obraćanja nagrađenih - KATA MARKOVIĆ i BORIS PENAVA, te MIRA BRATIĆ i RUŽICA IVIĆ (audio) 

katamarkovic1borispenava1mirabratic1ruzicaivic1 

 

kudizvor1

Nakon zvaničnog dijela svečane sjednice OVUsora, u kulturno-umjetničkom programu nastupili su članovi KUD-a "IZVOR" Žabljak, sa spletom igara i pjesama koje baštini ovo kulturno umjetničko društvo.

Fotogaleriju sa održane Svečane sjednice i cjelokupnog svečanog ugođaja u Spotskoj dvorani, možete pogledati OVDJE.

Share |