33. tradicionalni malonogometni međunarodni noćni turnir Sivša 2012.Proslava Međunarodnog praznika rada ima u Sivši dugu tradiciju. Prigoda je to da se podsjetimo da bez rada i radnika nema kvalitetnog života i socijalne sigurnosti. Na taj se dan prisjećamo preko stoljeća duge borbe za radnička prava, ali je to i prigoda da svakom radniku odamo priznanje i zahvalnost za rad što ga ulaže za dobro svoje obitelji i cijelog društva.

Na žalost, u ovako neuređenoj državnoj zajednici, moramo reći da mnogi naši sugrađani nemaju posao, da mnogi rade a nisu im osigurana zakonska prava na mirovinsko i zdravstvano osiguranje ili ne primaju redovitu i pravičnu plaću za svoj rad. Uvjeti privređivanja jesu teški i složeni, ali i općina Usora u granicama svojih mogućnosti aktivno je se uključila u rješavanje prioblema nezaposlenosti i to ulaganjem u poslovne zone, koje će pod povoljnim uvjetima ponuditi budućim investitorima.

Uprkos tim radničkim nedaćama, u Sivši postoji duga tradicija kojom se slavi rad i  Međunarodni praznik rada.  I ove godine uoči prvoga svibnja organiziran je 33. tradicionalni malonogometni međunarodni noćni turnir Sivša 2012.  

alt alt alt alt


Organizator i domaćin ovoga turnira je Mjesna zajednica Sivša, tako da je  Ilija Nikić, predsjednik Vijeća MZ Sivša turnir otvorio 30. travnja oko 21.00 sat. Generalni pokrovitelj turnira je Općina Usora, a generalni sponzor je tvrtka REHAU d.o.o. Sarajevo.  

U ugodnom ambijentu proljetne noći (+16°C u 01.00h) svoje sudjelovanje ove godine prijavile su 24 malonogometne ekipe, tako da se u noći 30.04. / 01.05. odigravaju utakmice prvoga kola takmičenja, a drugi dio turnira se nastavlja prvoga svibnja u poslijepodnevnim satima i završava ponovno u noćnim satima 01./02.svibnja. 

Mnogi naši sugrađani na radu u zemljama zapadne Europe iskoristili su ovaj praznik i tradicionalni noćni turni za posjetu svom zavičaju, obiteljima, prijateljima i naravno turniru.


Share |