Požar na kući Salke Skopljak u Tešanjci-Žabljak
PDF Print E-mail

Vatrena buktinja_požar na kući Salke SkopljakSinoć oko 02 sata u požaru je gotovo u potpunosti izgorjela obiteljska kuća i jedan poslovni objekat vlasništvo Salke Skopljak, vlasnik Zanatsko-metalske radnje s.z.r. i SZR Brijački salon u Tešanjci / Žabljak, na području općine Usora.

Na svu sreću u požaru nitko nije stradao zahvaljujući blagovremenoj dojavi savjesnog čuvara iz obližnje trgovinske radnje, tako da je sedmočlana obitelj Salke Skopljak i njegovog sina sa troje malodobne djece gotovo neozlijeđena napustila vatrenu buktinju.

Profesionalna vatrogasna jedinica Tešanj intervenirala je jutros u 01.27 sati, kojom prilikom su došli na požar gdje gori stambeni i poslovni objekat. Požar je prouzrokovao veliku materijalnu štetu na krovu i spratu objekta, kao i na poslovnom prostoru objekta. U gašenju je sudjelovalo 10 vatrogasaca.

 

2ss3ss4ss5ss

Očevid su tijekom dana obavili službenici Ministarsva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije, a nezvanično se saznaje da je mogući uzrok požara kratki spoj na električnim instalacijama.

Pored mnogobrojnih sugrađana stradalu obitelj Skopljak obišao je i Općinski načelnik Anto Čičak koji je uputio izraze solidarnosti i potpore našemu sugrađanu u nevolji.

Po povratku sa zgarišta načelnik Anto Čičak poduzeo je odgovarajuće korake kako bi se stradaloj obitelji Skopljak osigurala i pružila materijalna pomoć za sanaciju velike materijalne štete na kući. 

Tijekom jutra temperatura je bila oko -18°C ali to nije bilo smetnja mnogima da obitelji Skopljak ponude smještaj i svoju pomoć, a susjedi i određene firme su se ponudili da se odmah pristupi uklanjanju ostataka požara i žurnoj zaštiti objekta od snijega koji se očekuje već za naredni vikend, te da se tako stvore uvjeti za početak sanacije. Ne ponovilo se nikome.

Više se može pogledati na našoj Facebook stranici www.facebook.com/Opcina  

 

">VIDEO

 

Zahvaljujemo se tportal.ba na ustupljenim fotografijama.

Share |