Odluka o prekidu redukcije vode
PDF Print E-mail

VodaNakon padavina koje su bile na području općine Usora i gornjem slivu rijeke Usora, hidrološke prilike, posebice u podzemnim vodonosnim slojevima izvorišta "Bare" sa kojega se pitkom vodom snadbijevaju građani naseljenih mjesta Sivše, Srednje Omanjske i Omanjske, su se poboljšale tako da je povećana izdašnost ovoga izvorište dovela do uravnoteženja potrošnje vode sa količinama crpljene vode.

Te oklnosti omogućile su da Javno komunalno poduzeće "Usora" dana 09. siječnja uključivanjem u 14.00 sati zadnjeg područja ovoga vodovoda koje je bilo pod redukcijom, a bez isključivanja drugih područja, pokuša održati vodovodni sustav u stanju bez redukcije, u čemu je se i uspjelo. Na temelju izvještaja koji je JKP "Usora" dostavilo Općinskom načelniku u utorak 10.01.2012. godine i koji je potvrdio stabilnost sustava vodoopskrbe, Općinski načelnik donio je Odluku o prekidu ograničenja u isporuci vode i zabrani korištenja vode za pojedine svrhe. Time je okončano neugodno razdoblje bez vode za naše sugrađane u ove tri mjesne zajednice, pogotovo jer je nestašica vode bila u vrijeme Božića i novogodišnjih blagadana. 

Odluka o prekidu redukcije vodeIako je javnost bila redovito informirana o stanju sa vodoopskrbom i aktivnostima koje su poduzete i koje se poduzimaju, kako na ovim web stranicama, tako i putem općinske stranice na društvenoj mreži Facebook, te Radio Usore, uvažavajući činjenicu da je krajnje neugodno danas biti bez vode, ipak treba kazati da je bilo i nerazumijevanja tih okolnosti, kao i onih koji su to stanje pokušavali politizirati, zanemarujući pri tome činjenice da je sušno razdoblje trajalo još od ljetnih dana, te da su posljedice loših hidroloških prilika osjetili pored naših građana i mnogi drugi, kako u BiH tako i u susjednim zemljama, kao i elektroprivreda u BiH i Luka Brčko, koji govore da niži vodostaji rijeka nisu zabilježeni zadnjih 60 i 100 godina.

Na sreću stanje je stabilizirano i uvjereni smo da ovo područje više neće biti zahvaćeno redukcijom vode, jer osigurana su sredstva i zaključen je ugovor za radove na spajanju i uključivanju novoga izvorišta "Duboki potok" u rezervoar "Bratići", odnosno u ovaj vodovod, čija je eksploataciona izdašnost kao sva tri bunara izvorišta "Bare" zajedno. Pored toga planira se za ovu godinu i drugi projekt u oblasti voda na ovome području, tako da je sasvim izvjesno da takvih neprilika sa vodom više neće biti.  

Za preuzimanje Odluke o prekidu ograničenja u isporuci ... kliknite ovdje ili na sličicu Odluke. 

Share |