Obavijest o ograničenoj isporuci vode
PDF Print E-mail

Aktualna nestašica vode koju je osjetio jedan broj korisnika vodovoda "Bare" posebice na većoj nadmorskoj visini u MZ Sivša, Sr. Omanjska i Omanjska bila je razlogom održavanja sastanka u uredu Općinskog načelnika danas u 08,30 sati kojemu su nazočili pored načelnika Ante Čička i gosp. Hazim Škapur, stečajni upravnik, Ibrahim Agić, uposlenik JKP i Anto Bonić, pomoćnik Općinskog načelnika za gospodarstvo i financije.

Obavijest o ograničenoj isporuci vode

Na sastanku su predstavnici JKP "Usora" d.o.o. - u stečaju izvjestili da je pogonska spremnost vodovoda "Bare" potpuna, odnosno da nema nikakvog kvara ili zastoja u radu, te da se od strane uposlenika dva puta dnevno obilaze i provjeravaju svi objekti na vodovodu.

Naglašeno je također da je izdašnost izvorišta "Bare" zbog nepovoljnih hidro-meteoroloških okolnosti još uvijek slaba, jer znatnijih padavina nije bilo od ljetnog sušnog razdoblja, tako da su podzemne vode koje se crpe na izvorištu „Bare“ na veoma niskoj razini, a time je i izdašnost vodoopskrbih bunara mala. Potvrda nepovoljnih hidro-meteroloških uvjeta ogleda se i u tome da su sva korita potoka suha još od ljetnih suša, kao i da je redukcija vode u susjednoj nam općini Tešanj na snazi cijelu jesen. 

Takva izdašnost izvorišta podmirivala je potrebe građana koji su priključeni na ovaj vodovod, ali povećana potrošnja uoči Božića i na sam Badnji dan dovela je do nestašice vode u visočijim dijelova naseljenih mjesta Sivše, Srednje Omanjske i Omanjske.

Predstavnici JKP su obavijestili načelnika o planiranim mjerama obustave isporuke vode svim korisnicima za utorak 27.12. uvečer do 18.00 sati kada će se voda uključiti svima, te je dogovoren sastanak za srijedu ujutro kada će se ponovo sagledati stanje sa opskrbom vodom u cilju da se pokuša za novodišnje blagdane osigurati voda svim korisnicima. 

Pozivaju se korisnici na primjereno korištenje vode prema nastalim okolnostima nedostatnih količina vode u sustavu.

Vezano za okolnosti ograničene isporuke vode (nestašice) javno komunalno poduzeće je uputilo obavijest korisnicima ovoga vodovoda, koja se emitira u programu Radio Usore, a objavljujemo ga i ovdje.

Share |