dsc04420Sarajevo, 13.09.2018. - Općini Usora dodijeljena su sredstva u iznosu od 300.000 KM od strane Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine za finansiranje Glavnog projekta izgradnje novog mosta preko rijeke Usore na cesti Tešanjka – Sivša u mjestu Tešanjka, u općina Usora. Sporazum o prijenosu sredstava kapitalnog granta Općini Usora za  projekt izgradnje novog mosta preko rijeke Usore potpisali su u ime Ministarstva, ministar Ismir Jusko i u ime Općine Usora, Anto Bonić, pomoćnik Općinskog načelnika za gospodarstvo i financije, na temelju ovlasti Općinskog načelnika Zvonimira Anđelić.

Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine je na ovaj način još jednom iskazalo svoju potporu izgradnji cestovne infrastrukture bh. općina.

dsc04414  dsc04416

Podsjećamo, ministar Ismir Jusko, u ime Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, a na temelju Odluke Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, u razdoblju od 12. do 14. rujna u Sarajevu potpisao je sporazume o prijenosu sredstava kapitalnog granta namijenjenih za finansiranje pripreme i izgradnje cestovne infrastrukture. Potpisani su sporazumi sa predstavnicima općina Vogošća, Sanski Most, Tešanj, Kakanj, Foča FBiH, Usora, Istočni Stari Grad i Grada Bijeljina, u ukupnom iznosu od 2.110.000,00 KM. 
 
Share |