IMG 4862Usora, 20.03.2018. – Općinski načelnik Zvonimir Anđelić održao je radni sastanak s zapovjednikom Policijske stanice Usora Franjom Mišković i pomoćnikom zapovjednika Nedeljkom Glavaš. Na sastanku je sudjelovao i Anto Bonić, pomoćnik načelnika za gospodarstvo i financije. Tema sastanka bilo je sagledavanje stanja javnoga reda i mira (JRiM) u svjetlu općinske Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, te u svezi s tim izražena je potreba usklađivanja radnog vremena ugostiteljskih objekata u općini Usora sa općinama u okruženju, jer je analiza pokazala da je porast i vrijeme narušavanja javnog reda i mira usko povezana sa radnim vremenom ugostiteljskih objekata u općini Usora koje je jedan sat dulje nego u općinama u okruženju. 
          
Druga tema bila je stanje sigurnosti prometa na lokalnim cestama u općini Usora koje je potrebno unaprijediti postavljanjem horizontalne i vertikalne prometne signalizacije, uključujući znakove opasnosti, znakove za ograničenje brzine prometa, putokaze za vođenje prometa, te vibracione trake u zonama škola za usporavanje prometa, što podrazumijeva uklanjanje postojećih “ležećih policajaca” koji nisu izvedeni prema prometnim standardima i njihovu zamjenu tzv. vibracionim trakama.
      
Vezano za navedene teme dogovoren je hodogram aktivnosti i konkretna zaduženja za provedbu istih općinskim i službenicima policije.
     
      
Share |