IMG 4823Usora, 27.02.2018. - Općinski načelnik  Zvonimir Anđelić, zajedno s pomoćnikom za gospodarstvo i financije Antom Bonić  i pomoćnikom za stručne, opće poslove i društvene djelatnosti  Martinom Grujo, sastao se danas  s političkom savjetnicom Sanjom Stanojević iz Ureda posebnog predstavnika Europske unije u Bosni i Hercegovini i asistenticom Senkom Kulenović, u okviru projekta "Inicijativa za lokalne vlasti".
     
      
    
"Inicijativa za lokalne vlasti" je zajednička inicijativa Ureda posebnog predstavnika Europske unije u Bosni i Hercegovini, zajedno s partnerima USAID-om i Veleposlanstvom Švicarske u Bosni i Hercegovini.
      

Cilj ‘Inicijative za lokalne vlasti’ je čuti mišljenje svih razina vlasti u Bosni i Hercegovini o glavnim problemima i preprekama u poboljšanju vertikalne i horizontalne suradnje, kao i učinkovitije usmjeravanje financijskih sredstava, sve u cilju utvrđivanja zajedničkih izazova u djelovanju lokalnih vlasti koji ometaju ili otežavaju učinkovito pružanje usluga građanima. S tim u vezi načelnik Anđelić je posebice istaknuo potrebu izmjene Zakona o pripadnosti javnih prihoda, kako bi se jedinicama lokalne samouprave osigurala potrebna sredstva, kako za bolje financiranje potreba njenih građana, tako i za financiranje razvojnih aktivnosti.

Ovaj sastanak je bio priprema za sastanak s članovima Zajedničkog povjerenstva utemeljenog od strane Ureda posebnog predstavnika Europske unije u Bosni i Hercegovini u okviru projekta "Inicijativa za lokalne vlasti", koji će se održati početkom mjeseca ožujka u Zenici. Inicijativa će doprinijeti potrebnoj diskusiji o neophodnosti reformi, a voditi će je grupa međunarodnih stručnjaka kako bi obavili sveobuhvatne konsultacije sa svim akterima i čuli njihova mišljenja o glavnim izazovima sa kojima se suočavaju lokalne vlasti u BiH.

      

     


Share |