1Usora, 16.02.2018. godine - U kabinetu Općinskog načelnika održan je danas radni sastanak sa predstavnicima Europskog pokreta u Bosni i Hercegovini na kojem se raspravljalo o mogućnostima ostvarenja međusobne suradnje. Predsjednik Europskog pokreta u BiH gospodin Predrag Praštalo upoznao je Načelnika sa sa širokim spektrom djelovanja i aktivnostima koje ova nevladina organizacija provodi. Ova organizacija koja je osnovana 2006. godine ima u svom članstvu 50 članica, gradova i općina iz Bosne i Hercegovine i regiona. Između ostalih izdvojena je aktivnost Poslovnog foruma putem kojeg se promovira gospodarski razvoj članica kroz njihovo uvezivanje sa novim potecijalnim investitorima. 

Povod ovom sastanku, koji je održan na inicijativu jednog od osnivača Europskog pokreta u BiH, gospodina Damira Jukića, inače izaslanika u Domu naroda parlamenta Federacije BiH i zastupnika u skupštini Zeničko dobojskog kantona, je i želja uključivanja općine Usora u članstvo ove organizacije kao i pozitivne priče koje se u posljednje vrijeme dešavaju na području naše općine.

Načelnik Anđelić je gostima prezentirao mogućnosti i potencijale općine Usora sa posebnim naglaskom na ono što je u proteklom periodu učinjeno, prvenstveno pozitivne pomake u gospodarstvu, nove strane investicije, otvaranje novih radnih mjesta, otvaranje dječijeg vrtića i drugo. 

Sastanak je okončan uz uzajamnu želju za ostvarivanjem međusobne suradnje, a nakon istoga sudionici su se uputili u kraći obilazak Usore. 

    

     

Share |