IMG 4592Usora, 07.02.2018. – Pero Goluža, predsjednik Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša FBiH upriličio je radni posjet Općini Usora i Općinskom načelniku Zvonimiru Anđelić. Na sastanku je pored načelnika sudjelovao i Anto Bonić, pomoćnik Općinskog načelnika za gospodarstvo i financije. Povod radnome posjetu je prema zaključku Upravnog odbora obilazak, upoznavanje i uzajamno informiranje korisnika sredstava Fonda za zaštitu okoliša FBiH o statusu implementacije ranije odobrenih sredstava Fonda za zaštitu okoliša FBiH, kao i upoznavanje s planiranom dinamikom implementacije sredstava odobrenih po javnim pozivima iz 2017. godine, a sve u cilju blagovremenog realiziranja utvrđenih obveza između korisnika i Fonda, kao i kvalitetno planiranje dinamike izvršavanja novih sredstava, odnosno realiziranja odobrenih projekata kako bi se ostvarili razvojni planovi lokalnih zajednica i blagovremeno i pravilno iskoristila odobrena sredstva Fonda.
     
     
Kada je riječ o ranije odobrenim sredstvima i razvojnom projektu Općine Usora, Općinski načelnik je upoznao predsjednika Fonda da je u završnoj fazi implementacije ranije odobrenih 300.000,00 KM sa kojim se, uz učešće Općine od 55.200,00 KM, izvode radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava u Žabljaku. S tim sredstvima ugovorena je izgradnja 3,0 km kanalizacijske mreže u naseljenom mjestu Žabljak. Općini Usora je temeljem provedenih javnih poziva iz 2017. godine odobreno ukupno 600.000,00 KM novih sredstava granta, što predstavlja 40% sredstava za aplicirani projekt, kao učešće Fonda, uz obvezu korisnika – Općine Usora da osigura svoje učešće u visini 60% od potrebnih sredstava. Pripreme za implementaciju tih sredstava su u tijeku.
 
Inače, predsjednik UO Fonda za zaštitu okoliša FBiH gosp. Pero Goluža je istaknuo kako je Općini Usora do sada odobreno ukupno 1.040.000,00 KM namjenskih sredstava Fonda i kako je pravilna implementacija odobrenih sredstava, te kvalitetna priprema projektnih aplikacija kod prijave na javne poziv preduvjet za povlačenje grant sredstava Fonda, što, istaknuto je, Općina Usora u zadnjih nekoliko godina blagovremeno i kvalitetno provodi. Načelnik Anđelić se zahvalio predsjedniku UO Fonda gosp. Peri Goluži na posjetu i suradnji, ta izrazio očekivanje kako će Fond za zaštitu okoliša FBiH i u buduće podržavati razvojne potrebe i projekte iz Općine Usora.
     
     
Share |