askeri5Usora, 07. veljače 2018. - Povodom organiziranog "Zimskog kampa" od 16.01.2018. godine od strane Udruge „Asker“ iz Sarajeva na privatnom Sportsko rekreacijskom centru „Jelen“ u Jelah polju u općini Tešanj, a koji se nalazi uz samu granicu s općinom Usora i koje je medijski značajno popraćeno, te koji je unio značajnu uznemirenost i reagiranje brojnih građana Općine Usora, zbog mogućeg narušavanja sigurnosne situacije, kako u općini Usora, tako i u BiH u cjelini, održana je izvanredna sjednica Općinskog vijeća općine Usora. Na sjednici je usvojen slijedeći Zaključak:

Općinsko vijeće općine Usora s tim u svezi poziva građane Općine Usora na smirenost i suzdržanost od bilo kakvih neprimjerenih reagiranja i nepotrebne retorike koje bi moglo dovesti do narušavanja odnosa u društvu.

Općinsko vijeće općine Usora traži od nadležnih institucija Federacije BiH i Bosne i Hercegovine da provedu potrebne radnje na utvrđivanju činjeničnog stanja o aktivnostima kojima se bave udruga „Asker“ i sličnih Air Soft udruga, posebice s aspekta prikrivenih oblika militarizacije i eventualne zloupotrebe djece, a kao mogući izvor narušavanja sigurnosne situacije i usložnjavanja međunacionalnih odnosa, te shodno utvrđenom poduzmu potrebne mjere.

askeri6  askeri3  zapovjednik  askeri1  askeri2

Akt: Zaključak 
 
Share |