img 4569Usora, 26.01.2018. – Općinski načelnik Zvonimir Anđelić primio je u radni posjet predstavnike Udruge poslodavaca i obrtnika Usora. U izaslanstvu Udruge bili su Dario Krajina, predsjednik Upravnog odbora, Narcis Mulalić i Antonio Erceg, članovi UO Udruge. Sastanku je nazočio i Anto Bonić, pomoćnik Načelnika za gospodarstvo i financije.
       

    
     
Tema sastanka je bila informiranje Općinskog načelnika o statusnim i organizacijskom promjenama od konstituiranja novoga rukovodstva Udruge, aktivnostima koje se vode na daljnjem omasovljenju članstvom Udruga, kako bi ista postala reprezent potreba i interesa usorskih gospodarstvenika, te sagledavanje mogućnosti razvijanja kadrovskih kapaciteta u tajništvu udruge kako bi isto postalo servis gospodarstvenicima, koje će moći za iste odrađivati poslove na većem privlačenju sredstava potpore od domaćih i drugih institucija. Na taj način se očekuje i snažniji odgovor gospodarstvenika u vidu omasovljenja članstva, koji bi tako prepoznali svoj interes za snažnom i organiziranom udrugom.
 
Kao konkretno pitanje koje je bilo u fokusu razgovora predstavnici Udruge su istaknuli potrebu osiguravanja poslovnoga prostora za sjedište i tajništvo Udruge, na lokaciji koja bi bila u blizini općinske uprave, kako bi se kroz intenzivniju suradnju brže i kvalitetnije realizirale potrebe članica Udruge. S tim u vezi istaknuti su moguća rješenja, jedna kao privremeno, a druga kao dugoročnija rješenja o čemu se trebaju provesti konkretne aktivnosti sa vlasnicima tih prostora. Općina Usora je uvrštenjem transfera u općinski proračun za ovu Udrugu dala početnu potporu radu iste, a u budućem razdoblju, uz zajedničke aktivnosti ona može biti i veća i raznovrsnija.
    
      
Share |