Radna posjeta načelnika općine Tešanj
PDF Print E-mail

1Danas, 14.11.2017. god. općinu Usora posjetio je gosp. Suad Huskić, načelnik općine Tešanj. Radni sastanak je održan u kabinetu Općinskoga načelnika Zvonimira Anđelić. Razgovaralo se o nekoliko značajnih tema za naše dvije susjedne općine kao i funkcioniranju obje općine u administrativnom smislu. Obzirom na pozitivne rezultate općine Tešanj u pogledu gospodarstva, za koje je uvelike zaslužna i kvalitetna administracija, g. Huskić je upoznao kolegu Anđelića sa dobrim praksama u svojoj administraciji. Također jedna od tema razgovora je bila daljnja realizacija projekta kanalizacije kao jedne od značajnijih i koja je od interesa za obje Općine. Usuglašene su tako potrebe i prioriteti sa obje strane, kao što su što brže ishodovanje svih potrebitih odobrenja, vođenje glavnog kolektora, itd.

Razgovor je vođen i o dvije susjedne poslovne zone Žabljak i Ljetinić, gdje imamo koncentraciju povećanog prometa, a nekvalitetne pristupe iz obje općine. Prometnica iz općine Usora je do sada imala relativno bolje uvjete što se rezultiralo da se gotovo cijeli promet odvija se preko iste. Nadalje je to povećanje prometa, buke i nesigurnosti stvaralo revolt građana. Načelnik Huskić je izvjestio Načelnika Anđelića kako se ubrzano radi na modernizaciji prometnice u poslovnu zonu Ljetinić, odnosno prema poduzećima koja ovdje posluju, za što su i sam poduzeća obaćala osigurati učešće u cilju što bršeg rješavanja ovog problema. Modernizacijom pristupne ceste će se značajno rasteretiti promet, stvoriti bolji uvjeti za razvoj gospodarstva ali i uvjeta življenja lokalnog stanovništva.

Dogovoreno je na kraju kako će dvije susjedne Općine nastaviti suradnju na raznim drugim pitanjima za koje se ukaže potreba.

    

Share |