Poticajni programi za nova zapošljavanja
PDF Print E-mail
img 3575Usora, 13.10.2017.- U uredu Općinskog načelnika Zvonimira Anđelić održan je radni sastanak na kojemu je sudjelovao rukovoditelj JU Služba za zapošljavanje ZDK Anto Pešić, pomoćnik načelnika za gospodarstvo i financije Anto Bonić, pomoćnik načelnika za stručnih, općih poslova i društvenih djelatnosti Martin Grujo i direktor JKP ‘Usora’ d.o.o. Sivša Slaven Prakljačić.
     
    
    
     
Tema sastanka bilo  je informiranje o najavljenim Javnim pozivima u programu sufinanciranja zapošljavanja i samozapošljavanja, na koje se prijave od ponedjeljka, 16.10.2017. godine od 08:00 sati vrše putem linka na portalu FZZZ. Program  sufinanciranja zapošljavanja 2017 Plus nudi nekoliko oblik potpore za poslodavce koji zaposle nezaposlene osobe sa evidencije Zavoda za zapošljavanje, a Zeničko-dobojskom kantonu je planirana suma od 2.179.393,84 KM. U okviru ovoga programa zastupljene su kategorije: 1) Prvo radno iskustvo 2017 –  Jačanje konkurentnosti na tržištu rada PLUS, 2) Vaučer za posao 2017 PLUS, 3) Periodično zapošljavanje 2017 PLUS, 4) Javni radovi 2017 PLUS. U pozivu su navedeni iznosi sufinanciranja novih zapošljavanja od strane FZZZ, nezaposlenih, koji u trenutku prijave moraju imati status nezaposlene osobe na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.
 
Drugi Program samozapošljavanja Start Up 2017 Plus za ZDK planira 311.341,98 KM i namijenjen je za samozapošljavanje, pokretanjem djelatnosti, kao i na zapošljavanje drugih osoba sa evidencije nezaposlenih u tim djelatnostima.
 
Pozivamo sve poslodavce u Općini Usora da prouče uvjete i vrste poticaja, te shodno svojim planovima budu spremni u ponedjeljak ujutro podnijeti svoju prijavu učešća u Programu sufinanciranja zapošljavanja 2017 Plus, kao i nezaposlene osobe koje planiraju samozapošljavanje da se prijave u Program samozapošljavanja Start Up 2017 Plus.
 
Link za prijavu će biti na stranici Federalnog zavoda za zapošljavanje.
     
      
Share |