2Predstavljanjem istraživačkog rada Bernadete Galijašević pod nazivom „U DVI, U TRI“ NAPJEVI IZ USORE SA POZNAVANJEM MUZIČKIH INSTRUMENATA i izložbom slika slikarica Mirsade Masal „TRAGOVI U VREMENU“ otvoreni su 27. po redu „DANI HRVATSKE KULTURE“ Usora 2017. Manifestaciju su otvorili predsjednik HKD Napredak podružnice Usora Franjo Bratić i Martin Grujo, pomoćnik Općinskog načelnika.

   

    

Kroz istraživački rad „U DVI, U TRI“ predstavljena je posebnost usorskog napjeva i izvorne pjesme sa stručnog aspekta. Pored toga urađen je i povijesni pregled razvoja kako pjesme tako i instrumenata pa i narodnih nošnji Usorskog kraja. U sklopu rada su po prvi puta urađeni i notni zapisi nekih od vokalnih napjeva. Nakon prezentacije, na oduševljenje prisutnih napjeve opisane u samom radu izvele su članice KUD-a Izvor iz Žabljaka Kaja Varenica, Eva Bratić i Doma Muratović.

1 3 5 6

Slikarica Mirsada Masal predstavila je svoju izložbu pod nazivom „TRAGOVI U VREMENU“ u sklopu koje je prikazala 30 djela. Mirsada se bavi slikarstvom i skulpturom od 1980. a članica je HKD Napredak od 1997. godine. Postavljena djela je prisutnima predstavio njen kolega Drago Handanović, dugogodišnji učesnik i jedan od utemeljitelja Likovne kolonije u sklopu Dana Hrvatske kulture u Usori. Izložbu možete pogledati do utorka 13. lipnja u prostorijama Mjesne zajednice Sivša.

7 8 IMG 2501 IMG 2485

Manifestacija se nastavlja danas (petak) Poetsko-glazbenim performansom u Motelu „Čardak-plus“ sa početkom u 20:00 sati. Ostali događaji koji nas očekuju su Međunarodna smotra folklora u nedjelju 11. lipnja u 12:oo sati na poligonu malih sportova u Sivši, Izložba radova sa ovogodišnje Likovne kolonije također 11. lipnja sa početkom u 14:00 sati u Motelu „Čardak-plus“ te Dječiji glazbeni festival „PRVI PLJESAK“ koji će se održati u ponedjeljak 12.lipnja sa početkom u 20:00 sati na poligonu malih sportova u Sivši.

IMG 2523 IMG 2515 IMG 2519 IMG 2521

    

    

Share |