1Usora, 11. 05. 2017. – Nakon provedenog pregovaračkog postupka po modelu izravnog sporazuma potpisani su ugovori za ljetno održavanje lokalnih cesta – uklanjanje vegetacije sa JKP”Usora” d.o.o. Sivša i ”VRT”d.o.o.Žabljak, kojim je ugovoreno jednokratno košenje trave i uklanjanje raslinja  u cestovnom pojasu, strojno i ručno, sukladno Pravilniku o održavanju javnih cesta i Smjernicama za redovito godišnje održavanje cesta.

    
     
 
Ugovore su potpisali: ispred općine Usora Općinski načelnik Zvonimr Anđelić, ispred  JKP ”Usora” d.o.o. Sivša ravnatelj Slaven Prakljačić i ispred  “VRT” d.o.o. Žabljak ravnatelj poduzeća Ivica Penava. Glede prioriteta dat je akcenat na cestovne pravce Alibegovci most-Općina i Ćemani-Općina, a u MZ Žabljak da se izvođenju radova pristupi kada vegetacija dostigne potrebnu visinu, budući da je nedavno završeno prvo košenje trave.
 
JKP”Usora” d.o.o. Sivša je preuzelo obvezu uklanjanja raslinja na lokalnim i nekategoriziranim cestama, koje su obuhvaćene i zimskim održavanjem cesta, u ukupnoj duljini od 51,52 km,a ‘VRT’ d.o.o. za ceste u MZ Žabljak u ukupnoj duljini 6,6 km.
 
Ono što je evidentno, jedan dio građana općine Usora samoinicijativno i redovito pored svojih parcela uređuju cestovni pojas i uklanjaju raslinje, što znatno doprinosi urbanom i civilizacijskom izgledu naše Općine, na čemu im u ime Općine Usora odajemo priznanje i upućujemo iskrenu čestitku. Pozivamo i ostale građane koji uz cestovni pojas imaju parcele sa šumom ili drugim drvećem da iste redovito održavaju kako bi se nesmetano i sigurno odvijao promet i osigurala preglednost i propisani slobodni profil na cesti.
    
     
Share |