ldi2„Let's Do It“ projekt u Bosni i Hercegovini je počeo 2012. godine i do sada je u volonterskim akcijama čišćenja ilegalnih deponija otpada i sadnje drveća sudjelovalo 172 445 volontera, koji su očistili oko 13 000 tona otpada i zasadili 410 211 sadnica raznih vrsta drveća. Volonterske akcije „Let's Do It – očistimo zemlju za 1 dan“ i „Let's Do It – milijun sadnica za 1 dan“ su do sada organizirane u 113 općina i gradova i cilj nam je projektom obuhvatiti sve općine u Bosni i Hercegovini. 

   

    

   

    

„Let's Do It“ u Bosni i Hercegovini je dio svjetskog pokreta „Let’s do it World“ u kojem sudjeluje 114 zemalja i u kome je do sada uzelo učešće više od 16.000.000 volontera. Zvanični organizatori „Let's Do It“ volonterskih akcija u našoj zemlji su Udruženje građana “Ruke” iz Sarajeva i Udruženje građana „Mozaik prijateljstva“ iz Banja Luke. 

Danas je Let’s Do It pokretačka snaga pozitivnih društvenih promjena u Bosni i Hercegovini. Svojim radom želimo da građanima vratimo nadu u bolje sutra i vjeru da ova zemlja može biti bolje i ljepše mjesto za život. Želimo da naša zemlja u svijetu bude poznata kao zemlja čistih rijeka i planina, kao zemlja gostoprimstva i dobrih ljudi, kao zemlja u kojoj svako može da živi od svog rada, kao zemlja u kojoj ljudi različitih religija i nacija svoje razlike smatraju bogatstvom i kao zemlja u kojoj se svi nesporazumi rješavaju u ljubavi i miru. 

Naredna velika akcija čišćenja će biti u subotu, 22. travnja 2017. godine, širom BiH. 

Pozivamo sve građane općine Usora da se pridruže akciji Let´s Do It 22. travnja 2017. godine sa početkom u 10.00 sati kod bunareva u Makljenovcu.

    

     

Share |