projekat-svi1Uspješno raliziran projekat “Mi želimo i možemo zajedno” u kojem su učestvovali učenici i profesori iz Mješovite srednje škole Stjepana Radića, gimnazije „Musa Ćazim Ćatić“ Tešanj i gimnazije „Jovan Dučić“ iz Doboja. U sklopu projekta održan je niz aktivnosti koje su realizirane 24. ožujka/marta 2017. godine (petak) u prostorijama Mješovite srednje škole Stjepana Radića, Žabljak – Usora.

    

   

Projekat „Mi želimo i možemo zajedno“ je podržan od strane USAID-ovog projekta PRO-Budućnost koji implementira Catholic Relief Services u saradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom Bosne i Hercegovine, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini.

Cilj realizacije radionica i predavanja jeste da mladi učesnici nauče o važnosti i razumijevanju različitosti. Učesnici u realizaciji aktivnosti su bili 30 učenika 3. i 4. razreda iz Doboja, Tešnja i Usore, kao i desetak profesora.

Za sve učesnike i učesnice, profesori iz navedenih škola učesnica u projektu su organizirali niz edukativnih radionica. Na ovaj način, učenici i učenice su imali priliku da međusobno razmjene iskustva, stavove i gledišta. Uz pomoć profesora društvenih predmeta, učenici su steklii vještine kako da prevaziđu nacionalne, kulturološke i etničke razlike. Nakon edukativnih radionica, organiziran zajednički obilazak znamenitosti Doboja, Usore i Tešnja.

Srednja škola Stjepana Radića zahvaljuje se gimnaziji “Musa Ćazim Ćatić” iz Tešnja i gimnaziji “Jovan Dučić” iz Doboja na učešću u projektu. Posebno se zahvaljuju načelniku općine Usora Zvonimiru Anđeliću na podršci i učešću u projektu.


    

Share |