1U Primoštenu (RH), održana je manifestacija "Poj riči materinske" u sklopu koje je bio raspisan natječaj za najbolju pjesmu i likovni rad. Jedan od dobitnika nagrada je i naš Luka Gašić, učenik Osnovne škole Ivana fra Franje Jukića, pod mentorstvom nastavnice Monike Čolić. Općinski načelnik u svoje ime i ispred općine Usora upućuje iskrene čestitke Luki i nastavnici Moniki zbog velikog truda i uspjeha u promicanju hrvatskog jezika, škole ali i naše Općine u cijelosti. 

     

Osnovna škola Primošten organizator je literarno-likovnog natječaja ‘Poj riči materinske’ na koji je pristiglo više od 400 radova učenika osnovnih škola iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Vojvodine. Završni program je održan 17. ožujka s početkom u 11 sati, u tjednu kada se obilježavaju Dani hrvatskog jezika.

4 3

Natječaj iz godine u godinu privlači sve više pozornosti učenika i učitelja, a odabrani literarni i likovni radovi bit će objavljeni u zborniku koji je registriran u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Ovom se prigodom najuspješnijim autorima dodjeljuju priznanja i nagrade, a u programu sudjeluju učenici iz škola koje imaju slične programe – Zlatar, Cernik, Usora (BiH) i Tavankut (Vojvodina). 

     

    

Share |