1Dana 08.03.2017. godine u kabinetu Načelnika održan je sastanak u vezi dovršetka Projekta: ''Sanacija klizišta na lokalnoj asvaltnoj prometnici u MZ Alibegovci'', općina Usora sa predstavnikom Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva / PIU Šumarstva i Poljoprivrede, u okviru FERP-a, (Projekt hitnog oporavka od poplava), direktorom Alojzom Dunđerom, predstavnikom Izvođača radova, Konzorcij: PENAVA-KOP d.o.o. Usora i DEN ALM COMPANY d.o.o. Lukavac, Josipom Penava, stručno-tehničkim nadzorom Igorom Dadićem i odgovornim osobama na realizaciji projekta ispred općine Usora.

    

Na sastanku je zaključen Ugovor o prijenosu nedostajućih financijskih sredstava iz Proračuna općine Usora u visini 30.404,99 KM, neophodnih za okončanje radova na dovršetka Projekta: ''Sanacija klizišta na lokalnoj asvaltnoj prometnici u MZ Alibegovci'' čija je realizacija pokrenuta u Prosincu 2015. godine.

Sukladno Ugovoru o prijenosu sredstava općina će doznačiti sredstva PIU Šumarstva i Poljoprivrede. Nakon što sredstva budu uplaćena potpisat će se odgovarajući Aneks ugovora između nositelja Ugovora, PIU Šumarstva i Poljoprivrede i pomenutog Konzorcija, a sve sukladno sa procedurama nabavke Svjetske Banke i dostavljenih zahtjevom za izvođenjem neophodnih radova.

Očekuje se okončanje radova i tehnički prijem kraje Travnja ove godine, odnosno uspješno okončanje ovog projekta uz zajedničko učešće općine Usora i PIU Šumarstva i Poljoprivrede. 

    

     

Share |